De kracht van de verbinding

By 11 december 2014Inspiratie

11001_10152921713832264_4008711563337250391_n2014 was het jaar van de verbindingen. Alles valt op z’n plek nu ik terugkijk op een magisch jaar. Allereerst ben ik door de komst van mijn baby een stuk efficiënter geworden. Schenk aandacht wat er nodig is in het moment en wat later komt, komt later. Mails hoeven bijvoorbeeld niet direct beantwoord te worden, dat kan morgen ook. Dat wist ik natuurlijk wel maar nu handel ik daar ook naar. En dat voelt goed! Het geeft rust en ik weet waar mijn prioriteiten liggen. Daarbij doen de hormonen ook nog een aardig duit in het zakje want ik onthoud alleen datgene wat er werkelijk toe doet.

Ook komen wegen samen. Uit bestaande verbindingen ontstaan mooie nieuwe samenwerkingen. De behoefte om samen te werken was er al veel eerder, maar op de een of andere manier kwam het na bijvoorbeeld een brainstormsessie niet verder van de grond. Ik geloof in de kracht van “samen” dus begreep ik er geen snars van. Totdat van de week het kwartje viel. Ik ben er nu klaar voor. Dat het eerst nodig was dat ik alleen aan het werk ging. Mijn eigen pad bewandelde en mijzelf als professional leerde kennen en op de kaart zette. Dat maakt mij een gelijkwaardig partner en geen volger.

De cyclus van moeder aarde wordt hierdoor nog duidelijker zichtbaar en voelbaar. Het zaadje dat gepland was, is aan het groeien al is dat nog diep in de aarde. Onder de grond is het hard aan het werk om sterker te worden en te overleven om vervolgens in de lente de kop langzaam omhoog te steken en verder uit te bloeien tot iets moois!

 

Leave a Reply