Wat is jouw persoonlijke handleiding?

By 5 augustus 2016Inspiratie

Van nature heb ik mensen om me heen nodig om te brainstormen, ideeen op te doen, van me af te praten om in actie te komen. Ik ben wat ze noemen extravert.

Maar al die interacties en prikkels zorgen er ook voor dat ik uitgeput raak, mijn energievaatje opraakt. Ik heb dan rust nodig om dat aan te vullen, bij te komen en inzichten die ik heb opgedaan in te laten dalen. Dat inzicht was zo verhelderend. Dus juist de stilte op te zoeken. Bijtijds naar bed te gaan en te wandelen. Maar ook door alleen thuis te zijn en bijvoorbeeld te swifferen, af te wassen of te koken. Serieus; de inzichten en ideeen poppen dan als paddestoelen in me op. De alleentijd inruimen is een uitdaging, gezien het moederschap. Ik heb dat opnieuw mogen leren en ervaren wat voedend is voor mij.

Het is van uitermate belang dus te weten hoe dat voor jou werkt. We schieten van tijd tot tijd wel eens uit de bocht. Want nee, ook ik ben niet verlicht 😉 Energie schiet alle kanten op. Belangrijk is dan om jouw persoonlijke balans op te zoeken, te voelen en te ervaren. En daarvoor hoef je niet direct een retraite te boeken. Jezelf omringen met liefdevolle mensen met energie die voedend zijn voor jou. Gezond voedsel voor lichaam, geest en ziel. Op tijd naar bed en vooral het serieus nemen en dus luisteren naar jouw innerlijke stem die jou echt wel vertelt wat goed is voor je. En wanneer je die negeert, gaat ze alleen maar harder roepen. En geloof me, uiteindelijk ga je luisteren. Ga dus op zoek naar jouw persoonlijke handleiding. Want ken uzelve is uiteindelijk waar het om draait in het bewustzijnsproces.

Ik ben benieuwd; wat is jouw ervaring?

Liefs van Manou

Leave a Reply